FI +358 449877 450 

NL +31 6 1100 6693

HELGATRAKSELarchitect

Wij zien duurzame architectuur, en dus duurzaam bouwen, niet als een optie voor de toekomst, maar als enige oplossing. Duurzame oplossingen worden met de dag beter, efficienter en goedkoper. Een duurzaam bouwwerk hoeft niet duurder te zijn dan een standaard gebouw. En al helemaal niet minder mooi; wij maken moderne, transparante, eerlijke gebouwen voor elk budget.  Wij hanteren dan ook geen starre definitie van wat duurzaam bouwen zou moeten zijn en kijken graag met jou wat duurzaam bouwen voor jou kan betekenen. 


Voor werkelijk duurzame architectuur, werken wij met 3 uitgangspunten:

- het gebouw als systeem: we beginnen met management van energie en water. Dit vereist innovatief denken en een uitgebreide kennis van nieuwe technologie, vanaf het eerste begin van het ontwerpproces.  Gebouwen kunnen volledig zelfvoorzienend worden gemaakt, of alleen voorzien van enkele duurzame oplossingen ter besparing van energie. 


- nieuwe flexibiliteit:  we denken altijd na over mogelijkheden van herbestemming of mogelijkheden tot aanpassing van ons werk. De meest duurzame oplossing is meestal niet sloop-en-nieuwbouw, maar een zo lang mogelijk functioneel gebruik van een bestaand bouwwerk.


- gezond bouwen: wij passen graag duurzame, natuurlijke en lokale bouwmaterialen toe die natuurlijk verouderen, zoals lokaal hout, glas en natuurlijke isolatiematerialen. Ook kijken we altijd naar de mogelijkheid om bestaande bouwmaterialen te herbruiken (upcycling).

Nauwkeurige integratie van bovenstaande uitgangspunten resulteert altijd in slimme gebouwen, prettige, lichte en leefbare ruimtes voor gezond en natuurlijk wonen en werken.


EN  / FI / NL

Visie