EN /FI / NL

Dit is Helga...Helga's carriere is geenszins standaard. Ze was als 10-jarige al van plan om architect te worden, maar er was duidelijk meer in het leven dan studie en architectuur...


Tijdens een lange studie in Bouwkunde (1992-1999) reisde ze de wereld af op zoek naar het uitzonderlijke en extreme, en werkte bij een breed scala van architectenbureaus in Nederland en Australie. Tijdens en na haar master-opleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (2000-2006), werkte ze onder meer als architect bij Paul de Ruiter in Amsterdam, een van de eerste en meest vooraanstaande bureau's in duurzame architectuur in Europa.


In 2007 richtte ze HELGATRAKSELarchitect op in Amsterdam, een dynamische en al snel . succesvolle studio gespecialiseerd in duurzame architectuur en interieur architectuur. Ze ontworp onder meer energie-neutrale woningen, slimme stedelijke inpassingen en autarktische woonschepen.


Echter, avontuur bleek diepgeworteld, en in 2011 vertrok Helga met haar zeiljacht voor een reis rond de wereld, bezocht de meest afgelegen gebieden en leefde een volledig zelfvoorzienend leven.


Na 3 jaar zeilen was het tijd om weer aan haar oude passie te werken: architectuur. Ze vestigde zich in de uitgestrekte Finse bossen, waar de onbedorven natuur en een meedogenloos klimaat nog dagelijks de inspiratie en achtergrond voor haar werk vormen.

Achtergrond

FI +358 449877 450 

NL +31 6 1100 6693

HELGATRAKSELarchitect