FI +358 449877 450 

NL +31 6 1100 6693

HELGATRAKSELarchitect

EN /FI /NL

Tämä on Helga…polku arkkitehdiksi oli harkittu, mutta sisälsi myös mutkia: “ Olin 10 vuotias, kun ensi kertaa keksin, että minust tulee arkitehti. Arpa oli siis heitetty, mutta elämässä on muutakin…”


Opiskellessaan rakennusinsinööriksi vuosina 1992-1999, Helga matkusteli paljon opiskelujen lomassa, sai kansainvälisiä vaikutteita ja työskenteli useissa arkkitehtitoimistoissa Hollannissa ja jopa Australiassa asti. Valmistumisen jälkeen hän jatkoi opintoja Amsterdamin kuuluisassa ja arvostetussa yliopistossa, josta hän valmistui arkkitehdiksi vuonna 2006. Mutta jo opintojen aikana hän työskenteli projektiarkkitehtinä yhdessä maailman johtavista arkkitehtitoimistoista Amsterdamissa. Paul de Ruiter myös on yksi maailman johtavia kestävän kehityksen toimistoja.

Syksyllä 2007 Helga perusti oman arkkitehtitoimiston Amsterdamiin, erikoistuen myös kestävän kehityksen mukaiseen suunnitteluun. Mutta maailma ei ollut vielä valmis houkutuksineen. Vuonna 2011 hän ja miehensä lähtivät kolmen vuoden purjehdukselle maailman ympäri:” Me halusimme ainakin yrittää elää luonnon ehdoilla pienessä veneessämme. Maailma on edelleenkin mahdollisuuksia täynnä uuden oppimiseen. Me onnistuimme elämään keräämällä sadevettä, sähköä tuotettiin auringosta ja tuulesta ja opimme säästämään sähköä. Kulutimme vain sen mitä tuotimme. Ja onnistuimme siinä aika hyvin!

Reilun Kolmen vuoden purjehdus toi takaisin Eurooppaan ja tällä kertaa Suomeen. Suomi on harvaan asuttua, täynnä luontoa ja sen puhdasta kauneutta. Vaihtelevat vuodenajat tuovat työhön uutta inspiraatiota ja vaihtuvia haasteita.

Taustatietoja